top of page

Liječenje depresije neurostimulacijom (tDCS) tijekom COVID-19. Terapija se provodi kod kuće.

Soomamedical.com razvila je rješenje za terapiju depresije transkranijalnom stimulacijom istosmjernom strujom koja je sigurna, učinkovita i jednostavna za primjenu pa se terapija može provoditi izvan bolnički.


Korak 1: Pripreme prije tretmana

Prikupite relevantne medicinske podatke od pacijenta. Uvjerite se da pacijent ispunjava uvjete za liječenje i odredite pacijentov osnovni rezultat depresije pomoću ljestvice depresije po vašem izboru (na primjer BDI, HAMD, MADRS).


Korak 2: Početak liječenja

Pacijent preuzima opremu, upute i potrošni materijal nakon što je naučio kako se terapija provodi (tipično nakon 2 aplikacije u ustanovi). Provjerite telefonski s pacijentom kako su prošle prve 2 aplikacije i budite dostupna za pitanja.


Korak 3: Tijekom liječenja

Tijekom razdoblja liječenja preporučujemo tjedne telefonske pozive ili poruke s pacijentima kako biste pratili njihov napredak i suradljivost. Na kraju terapijskog ciklusa (tipično 4 tjedna po 5 dana), pacijent dolazi u ustanovu kako bi liječnik procijenio rezultate. Procijenite pacijentov novi rezultat depresije putem novog obrasca BDI/MADRS/HAMD i odlučite hoćete li nastaviti liječenje. Ako je odgovor da, opskrbite pacijenta dodatnim potrošnim materijalom i nastavite s tjednim provjerama. Na kraju dodatnog terapijskog ciklusa (tipično nekoliko tjedna po 2-3 dana) ponovo napravite procjenu pacijentovog stanja.
Za korisnike s 5 uređaja Soomamedical pruža osiguranje u slučaju oštećenja.

28 views0 comments

Comments


bottom of page