top of page

Igrom protiv demencije!

Kognitivni motorički trening povećava pažnju, koncentraciju, pamćenje i orijentaciju kod osoba koje pate od demencije. Ova otkrića rezultat su rada istraživačke skupine iz ETH Züricha (14. najbolje sveučilište prema World University Rankings 2021) i Dividat AG.


Kliničko ispitivanje prvi je put pokazalo da kognitivni motorički trening u obliku igara može poboljšati mentalne i fizičke sposobnosti ljudi koji pate od teških oblika demencije. Platformu za obuku koja se koristi u tu svrhu razvio je Dividat AG.

Zadatak korisnika Dividat SENSO platforme je pratiti redoslijed pokreta nogama na ekranu. Podna ploča mjeri njihove korake, pomak težine i ravnotežu. Skupina bolesnika s demencijom starijih od 85 godina iz belgijskog doma za njegu "trenirala je 15 minuta s Dividat SENSO tri puta tjedno tijekom osam tjedana, dok je druga skupina slušala i gledala glazbene spotove po svom izboru".


Prema rezultatima studije trening s Dividat SENSO platformom ojačao je kapacitete trenažne skupine poput raspona pažnje, koncentracije, pamćenja i orijentacije. Rezultati su "vrlo ohrabrujući". Suprotno tome, kontrolna se skupina dodatno pogoršala tijekom razdoblja od osam tjedana.274 views0 comments

Commentaires


bottom of page