top of page

Depresija. OK je ne biti OK.

Updated: May 1, 2022

Sve više poznatih osoba progovara o osobnih problemima s depresijom, a vlastito zdravlje i kvaliteta života postaju prioritet. Depresija ne smije biti stigmatizirana.


U Sooma Medical drže da je mentalno zdravlje ključno za kvalitetu života.


Sooma terapija depresije je tretman koji koristi neinvazivnu stimulaciju mozga za liječenje depresije. Tehnika stimulacije mozga koja se koristi naziva se transkranijalna stimulacija istosmjernom strujom (tDCS). Depresija mijenja aktivnost u određenim dijelovima mozga. Usmjeravanjem slabe električne struje s malog prijenosnog uređaja na ta područja, ta se aktivnost može normalizirati i ublažiti simptomi depresije. Jedna aplikacija traje 30 minuta i ponavlja se jednom dnevno tijekom tri tjedna. Tijekom aplikacije možete se opustiti ili čitati knjigu.



Prema Međunarodnim evidence based smjernicama (2020) primjena tDCS u liječenju depresije ima A razinu preporuke – potvrđeno učinkovito, dok su istraživanja o sigurnosti tDCS-a kao metode liječenja također su pokazala da je potpuno siguran za upotrebu, čak i za adolescente i starije pacijente.



tDCS terapija za depresiju SOOMA 072021
.pdf
Download PDF • 4.27MB

130 views0 comments
bottom of page